henrik

Henrik Schildt Lundberg
Ordförande
ordforanden@militartolkar.org

Henrik läste SOU/R 11-12 med inriktning dari. Henrik har en obotlig förkärlek till vatten, oavsett temperatur, men bosätter sig alltför ofta på platser utan sjöutsikt. Nu arbetar han på den svenska ambassaden i Teheran, med fokus på mänskliga rättigheter, EU-koordinering, sverigefrämjande och inrikespolitik.

02-vice-ordfo%cc%88randen-ulrika-nandorf-bild

Ulrika Nandorf
Vice ordförande
viceordforanden@militartolkar.org

Ulrika läste arabiska på Tolkskolan 09/10 och reste året efter muck till Jerusalem för att arbeta på svenska konsulatet. Efter hemkomsten väntade fortsatta studier i statsvetenskap och besluts-, risk- och policyanalys. Vid sidan av studierna arbetade hon som conduct after capture-instruktör på Försvarsmaktens överlevnadsskola. På fritiden ägnar hon sig numera mestadels åt marathonträning och amfibielöpning.

03-sekreterare-marie-skoog-bild

Marie Skoog
Sekreterare
sekreteraren@militartolkar.org

Marie Skoog gick SOU/R Militärtolk kurs 11/12 med typspråk dari. Hon tjänstgör vid 51.Tolkpluton och befinner sig för nuvarande på utlandstjänstgöring. Till hösten planerar hon att påbörja civila studier.

Processed with VSCOcam with s1 preset

Fredrik Hjelm
Kassör
kassoren@militartolkar.org

Fredrik läste på TolkS 12/13 med typspråk ryska. Efter utbildningen arbetade Fredrik två år på ambassaden i Moskva och studerar nu på Handelshögskolan. Norrlänning. Tycker om att åka skidor och att hålla andan. Inte samtidigt. Eller på samma plats. Skidorna i höga berg eller på gnistrande vårvinterängar. Hålla andan i klara vatten några meter under ytan.

06-redakto%cc%88r-hm-milena-dalinaros-bild

Milena Dalinaros
Chefredaktör Hugin & Munin
hm@militartolkar.org

Milena gick SOU/R kurs 13/14 med typspråk arabiska. Vid sidan av sitt arbete på kompaniledningen har hon nyligen läst klart en journalistutbildning på Poppius journalistskola. På fritiden ägnar hon sig åt entreprenörsprojekt, film och foto.

05-mentorprogrammet-helena-bani-shoraka-bild

Helena Bani-Shoraka
Ansvarig för Mentorprogrammet
mentorprogram@militartolkar.org

Helena har en bakgrund som lektor och forskare i iranska språk vid Uppsala universitet. Mellan 2010 och 2012 arbetade hon som lärare i persiska/dari på TolkS. Idag driver hon forskningsföretaget Bani Interlingua AB, ett företag med fokus på innovativa samverkans- och utvecklingsprojekt.

eh

Elias Högmark
Marknadsföringsansvarig
pr@militartolkar.org

Elias gick TolkS SOU 13/14 med typspråk ryska. Därefter arbetade han två år på Sveriges ambassad i Moskva. Idag studerar han på Handelshögskolan. Från Jämtland, gillar vintersport, fjäll och höga hastigheter.

08-kommunikationsansvarig-denise-sandquist-bild

Denise Sandquist
Marknadsföringsansvarig
pr@militartolkar.org

Efter studierna i ryska på TolkS 10/11 jobbade Denise som vaktman på Sveriges ambassad i Moskva och därefter studerade hon kinesiska i Kina. Under sin vistelse i Thailand vann hon sin första thaiboxningsfight på knock-out och flyttade därefter till Vietnam för att jobba som engelsklärare och studera vietnamesiska. Idag läser Denise på Handelshögskolan i Stockholm och tränar löpning och thaiboxning på fritiden.

09-kvinnligt-na%cc%88tverk-tora-candal-bild

Tora Candal
Ansvarig för Kvinnligt nätverk
kvinnligtnatverk@militartolkar.org

Tora, GU 09/10, tjänstgjorde som militärtolk i dari under FS20 i Afghanistan och som militärtolk i franska i Mali våren 2015. Hon studerar juridik vid Stockholms Universitet och jobbar som gisslansituationsinstruktör för Försvarsmaktens Överlevnadsskola.

10-eventansvarig-rebecka-carlstro%cc%88m-bild

Rebecka Carlström
Eventansvarig
jubileum
@militartolkar.org

Rebecka Carlström studerade på TolkS kurs 13/14 med typspråk arabiska. Strax efter examen åkte hon till Mali i befattningen militärtolk med franska som huvudspråk. Rebecka tycker mycket om att besöka nya platser, men det bästa stället hon vet är Göteborgs skärgård.