Vissa av oss har erfarenheter som bara en på miljonen har turen att uppleva. Andra har gjort misstag som gett nyttiga lärdomar. Oavsett vilket så kan det vara värdefullt för oss alla att få ta del av varandras upplevelser så att vi i framtida vägval varken behöver uppfinna hjulet på nytt eller trilla ner i samma grop som andra redan legat och sprattlat i. Mentorprogrammet är till för att främja relationer mellan MT:s medlemmar, relationer som i sin tur ska uppmuntra till givande och tagande av kunskap, information och erfarenheter.

Av tidigare mentor-/adeptpar vet vi att mentorträffarna kan bidra till att kunna gå vidare med en idé till att sätta den i verket. Det är ett sätt att ta till vara ömsesidiga erfarenheter och utforska ämnen av gemensamt intresse. Utbytet kan ske i form av fysiska möten, eller per telefon eller videosamtal.

Är du nära en akademisk examen eller funderar du på att göra en drastisk karriärväxling? Vill du åtnjuta ett givande intellektuellt ombyte med någon som gjort det du själv vill göra?

Då har du mycket att vinna på att ha en mentor. Eller vill du kanske vara mentor? Du är välkommen att söka mentorsrollen om du känner att du kan vägleda och inspirera en annan person som är i början av sin karriär, förslagsvis genom att ge tips och råd, dela med dig av dina egna erfarenheter och presentera din adept för nyttiga kontakter. Varje mentorskap är unikt och det är viktigt att båda parterna har förtroende för varandra och att personkemin stämmer.

Fundera inte för länge om du är intresserad! Skicka ett mail till vår mentorprogramsansvariga med en presentation av dig själv och dina förväntningar på mentorprogrammet – och självklart om du önskar delta som adept eller mentor. Därefter sker en matchning och programmet kan påbörjas. Vår mentorprogramansvariga stödjer er med att komma igång och hitta formerna för utbytet.

Kontakta styrelsens ansvariga för mentorprogrammet för ytterligare information.